Artichoka gluten free - brezglutenski sejem

Gluten Free Expo Celje, marec 2025

Deli s prijatelji!

Deli

Od 14. do 16. marca 2025 smo z našo spletno trgovino sodelovali na največjem slovenskem dogodku, posvečenemu brezglutenskem življenjskem slogu – Gluten Free Expo Celje, ki je potekal v okviru sejma Altermed & Flora.

Poslanstvo brezglutenskega sejma

Na sejem smo se podali dobro pripravljeni in z veliko pričakovanji. Poleg predstavitve naše ponudbe, smo si želeli tudi novih spoznanj in navdiha, saj je ta dogodek mnogo več kot zgolj prodajna priložnost – je stičišče izkušenj, znanja in povezovanja. Na sejmu smo imeli priložnost slišati številne zgodbe ljudi s celiakijo, vsako unikatno in polno vpogledov v to kompleksno bolezen. Pravijo, da ima celiakija tisoč obrazov – in res je tako. Vsak izmed nas je do diagnoze prišel po svoji lastni, pogosto zahtevni poti.


Simptomi, ki vodijo do diagnoze, so lahko zelo različni – na primer pri enem gre za alergijske reakcije, pri drugem spremembe v krvni sliki, tretji lahko trpi za bolečinami v sklepih. Skupni imenovalec pa so skoraj vedno prebavne težave. Ko pa končno odkriješ, da je vzrok gluten, in se mu odpoveš, se zdravstveno stanje pogosto izboljša na več ravneh.

‎ ‎

Artichoka gluten free - brezglutenski sejem - predavanje

Show cooking

‎ ‎

Ker je naše poslanstvo tudi ozaveščanje, nismo ostali le pri klasični sejemski predstavitvi, temveč smo pripravili kar dva dogodka na odru. Skupaj s sodelavko Duško sva organizirala Show cooking, kjer sva predstavila pripravo jedi iz naše mešanice Beamy – popolnoma brez alergenov, vegansko, brez soje, narejeno zgolj iz stročnic. Občinstvo je navdušeno spremljalo demonstracijo: poleg lahke priprave in dobre hranilne sestave jih je prepričal še bogat okus.

 

Seveda ni šlo brez zabavnih pripetljajev – eni gospe sem po nesreči za vrat stresel kroglico, Duški je sredi predstavitve odpovedal mikrofon, zato sem moral prevzeti vlogo govorca, pomočnika v kuhinji in animatorja v enem. A ravno ti trenutki so ustvarili še bolj pristno in sproščeno vzdušje. Delavnica je bila več kot uspešna!

‎ ‎ ‎ ‎

 

Artichoka gluten free - brezglutenski sejem - show cooking

Moja brezglutenska zgodba

‎ ‎ ‎

Po Show cookingu sem obiskovalce povabil še na svoje predavanje z naslovom Moja brezglutenska zgodba, ki je bilo namenjeno ozaveščanju in deljenju osebne izkušnje s celiakijo. Vesel sem bil, da se je po predstavitvi razvila poglobljena razprava, kjer so tudi drugi udeleženci prispevali svoja razmišljanja in poglede. Mojemu doživljanju bolezni so tako dodali nove plasti, kar je srečanje še dodatno obogatilo.

‎ ‎

Artichoka gluten free - brezglutenski sejem - predavanje

Zaključek

‎ ‎

Najlepši del sejma pa so bili zagotovo pristni pogovori z obiskovalci, ki so se ustavili pri naši stojnici. Z veliko radovednostjo in odprtostjo smo izmenjevali znanja, izkušnje in ideje. Neverjetno je, koliko kolektivne modrosti se je zbralo na enem mestu.

 

Prepričan sem, da bi moral biti ta dogodek obvezen postanek za vse, ki se srečujejo s celiakijo ali občutljivostjo na gluten. Gluten Free Expo poteka dvakrat letno – spomladi v Celju in jeseni v Radovljici – in že se veselimo septembrske izvedbe!

‎ ‎

Brezglutenski sejem Artichoka gluten free

Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o: